The brief was to develop the property with a ground floor single-storey extension to replace part of the existing unused and neglected external yard, supplying a spacious bedroom with dressing area and renewed bathroom. With a poor northwest facing aspect, lighting design (natural and artificial) was central. Running the London stock facing brickwork past the screen wall of ‘frameless’ fixed glazing (with large sliding door) enhances the connection between interior and exterior space as does matching the levels and colour of the floor finish. Reclaimed London stock brickwork was used as much as possible – as well as being inherently sustainable, this gave a perfect visual match to the existing. Joinery is American white oak from sustainably managed forests. A green sedum roof is planned. © jake ireland architects 2007 - 2015
       
     
 The brief was to develop the property with a ground floor single-storey extension to replace part of the existing unused and neglected external yard, supplying a spacious bedroom with dressing area and renewed bathroom. With a poor northwest facing aspect, lighting design (natural and artificial) was central. Running the London stock facing brickwork past the screen wall of ‘frameless’ fixed glazing (with large sliding door) enhances the connection between interior and exterior space as does matching the levels and colour of the floor finish. Reclaimed London stock brickwork was used as much as possible – as well as being inherently sustainable, this gave a perfect visual match to the existing. Joinery is American white oak from sustainably managed forests. A green sedum roof is planned. © jake ireland architects 2007 - 2015
       
     

The brief was to develop the property with a ground floor single-storey extension to replace part of the existing unused and neglected external yard, supplying a spacious bedroom with dressing area and renewed bathroom. With a poor northwest facing aspect, lighting design (natural and artificial) was central.
Running the London stock facing brickwork past the screen wall of ‘frameless’ fixed glazing (with large sliding door) enhances the connection between interior and exterior space as does matching the levels and colour of the floor finish.
Reclaimed London stock brickwork was used as much as possible – as well as being inherently sustainable, this gave a perfect visual match to the existing. Joinery is American white oak from sustainably managed forests. A green sedum roof is planned.
© jake ireland architects 2007 - 2015